Magunkról - II. Kerület UFC

Tartalomhoz ugrás
MAGUNKRÓL

Letölthető bemutatkozó

Bemutatkozás

Egyesületünk, a II. Kerület Utánpótlás Futball Club (UFC) 1994–ben alakult meg Budán. Önálló gyermeklabdarúgó egyesületként széles alapú tömegsportra építő labdarúgó utánpótlásképzéssel foglalkozunk. Ennek megfelelően a régióban működtetett óvodás és kisiskolás Focisuli csoportjainkban sok száz 5-10 éves gyerekkel kedveltetjük meg a labdázást, és ismertetjük meg a foci alapjait. A legügyesebb gyerekeket az UFC kiemelt korosztályos csapataiban gyűjtjük össze. Az UFC műhelyében elhivatott, gyerekbarát edzői stábbal dolgozunk, egyesületünket a családias hangulat jellemzi. Büszkék vagyunk arra, hogy az UFC-ben a labdarúgáson túlmutató, remek szülői és gyerek közösségek alakulnak ki. Gyerekeink nemcsak a hazai korosztályos bajnokságokon és tornákon, de a külföldi kupákon is évről évre remek teljesítményt nyújtanak.

Adatok

Név: II. Kerület Utánpótlás Futball Club
Rövid név: II. Kerület UFC (UFC)
Működési hely: Budapest (Buda)
Alapítási éve: 1994
Bírósági bejegyzés sorszáma: 6177
Színe: zöld – fekete - fehér
Címer: Zöld címerpajzson fekete korona, benne „II. KERÜLET” felirat. A pajzsot belül ketté osztja a három színű sáv, amiben egy futball labda van. A két részben az alapítás éve (94) és az „UFC” felirat található.
Adószám: 18067192-1-41
Székhely: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 113.
Pálya: 1023 Budapest, Kolozsvári Tamás u. 11.
Elnök: Szeltner Norbert
Klubigazgató: Markóczy Csaba

Az UFC története
Az egyesületet 1994-ben főiskolások és egyetemisták alapították II. Kerületi Tömegsport Egyesület (TSE) néven a budai II. kerületben.  A cél kettős volt: egyrészt sportolni, másrészt sportolási lehetőséget nyújtani szervezett keretek közt minden korosztálynak. Már az indulás évében megalakult az egyesület kis-, és nagypályás felnőtt labdarúgó csapata, nem sokkal később pedig a TSE már sikeres kispályás focibajnokságokat szervezett a lelkes amatőröknek.  Az egyesület csatlakozott a II. kerületi sportmozgalomhoz és számos sportrendezvényen, illetve diákolimpián segítette a II. kerületi Önkormányzat sportfelügyelőségének munkáját.   A klub nagyon hamar, már 1995 tavaszán az utánpótlás felé fordult. Elsők között kezdtünk el foglalkozni a legkisebbekkel, és elindítottunk egy óvodás foci csoportot 45 fővel. A foci egyre népszerűbb lett a gyerekek körében, a létszám évről évre nőtt, a foglalkoztatott korosztály is szélesebb lett a bekapcsolódó kisiskolásokkal. A rengeteg ifjú labdarúgó palánta között akadtak igazi tehetségek és kevésbé ügyesek is.  A célunk először csak az volt, hogy mindenkinek lehetőséget biztosítsunk a foci tanulásához. Néhány év után azonban eljutottunk odáig, hogy a délutáni sportcsoportjainkba már nem tudtunk új jelentkezőket fogadni, az ügyes gyerekek pedig már többre, „valami komolyabbra” vágytak.  Ezért 1999-ben kidolgoztuk és beindítottuk a II. Kerületi Focisuli névre keresztelt utánpótlás-nevelő programunkat, mellyel egységes rendszerbe foglaltuk a II. kerületi 4-10 éves gyermekek óvodai és iskolai labdarúgását, valamint biztosítottuk a szakmai szempontból  színvonalas képzést és a Focisuliból az ügyes gyerekek   kiválasztását. A sportoló gyermekek száma a programnak köszönhetően több mint duplájára növekedett.  Mivel az ügyes gyerekeket kiválasztottuk, képeztük, és már versenyeztettük is, már nem beszélhettünk csak tömegsportról. Ezért történt a név megváltoztatása, aminek révén 2001-ben létrejött a  tömeg és versenysporttal egyaránt foglalkozó II. Kerület Utánpótlás Futball Club (UFC)…

Jelenleg egyesületünk különböző sportcsoportjaiban már közel ezerötszáz gyermek ismerkedik a labdarúgással, egységes képzési elvek alapján, kulturált körülmények között. Az UFC országos szinten is elismert utánpótlás műhely lett.

II. Kerületi Focisuli  - a mennyiségi bázisunk
A budai II. kerületben (és már a III. kerületben is) II. Kerületi Focisuli néven szervezett keretek között összefogjuk az óvodai és iskolai labdarúgást. Ez a nyílt programunk jelenleg több mint 20 óvodában és iskolában működik, ahol fiúk és lányok vegyesen, hetente kétszer vesznek részt egy sokoldalú játékos alapozó foglalkozáson. A Focisuliból a tehetséges gyerekek az UFC korosztályos kiemelt labdarúgó csapataiba kerülhetnek.

II. Kerület UFC – „a válogatott”
Az UFC kiemelt korosztályos csapataiba kerülő tehetségek már mint egy kerületi válogatott, emelt edzésszámmal, egyesületi szinten, igazolt játékosként fejlődhetnek és versenyezhetnek tovább.  Ezek a  csapataink az edzések mellett korosztályos bajnokságokban versenyeznek, valamint rendszeresen szerepelnek vidéki és külföldi tornákon, kupákon, rendezvényeken.

UFC szabadidősport csapatok
Az UFC Manó, Katica, Lurkó, Kölyök, és Junior csapatok az egyesület nyílt csapatai, ahová mindenkit szeretettel várunk, képzettségtől függetlenül.  
Azok a gyerekek járnak ide akik:
• Be szeretnének kerülni az UFC kiemelt csapataiba, de még nem elég érettek rá.
• Akik csak örömfocizni akarnak hétvégi versenyek nélkül.
• Akik talán nem olyan jó adottságokkal rendelkeznek, de szeretnének egyesületben focizni.

Továbblépés
Az igazán tehetséges gyerekeknek 12-14 éves korban segítjük a felvevő nagy egyesületekhez kerülést, ahol a labdarúgó karrierjüket folytathatják.

A labdarúgás a világ legnépszerűbb és legnagyszerűbb sportjátéka. Hisszük, hogy lelkiismeretes és türelmes nevelő munkánkkal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a gyerekekből becsületes és egészséges sportemberek valljanak.

HAJRÁ II. KERÜLET ! -  HAJRÁ UFC !!!

Vissza a tartalomhoz